Konkurranse, Sikkerhet, Utstyr

Tilpasning av sikkerhetsvest – presentert av Racesafe

 

Bryst

Trinn 1: Finn den korrekte størrelsen som passer bryst og midje, med minst mulig justeringer. Løs justeringen fult ut på begge sider før vesten tas på.

Trinn 2: Prøv vesten over så lite klær som mulig. vesten skal sitte nærmest kroppen som mulig, anbefalt er kun en tynn genser/t-skjorte under.

Trinn 3: Ta et brystmålet rundt den bredeste delen av brystet.

Det er viktig å merke seg at spesielt for damer, kan sikkerhetsvesten passe over større bryst enn størrelsestabellen antyder. Som en regel foreslår vi at hvis brystmålet er i den nederste halvdel av området for en størrelse som er angitt i størrelsestabellen, burde man gå neden størrelse.

Trinn 4: Snør sammen justeringsmuligheten på hver side, for å oppnå en stram tilpasning. Dersom minimum/stramjustering er nådd, og vesten fortsatt er løs eller ser klumpete ut, prøv en størrelse mindre.

Det er også verdt å merke seg at det er en crossover mellom størrelser slik at en størrelse mindre kan ofte skape en penere passform.

Kroppslengde

Trinn 5: Det neste er å sjekke kroppslengden, som er relatert til målet over skuldrene i størrelsestabellen.

For en indikasjon på størrelsen ut i fra dette, måles det foran fra på det naturlige vippepunktet i midjen, under ribbeina, og deretter opp over skulderen og ned til samme sted på baksiden.

Trinn 6: Som en av de viktigste områdene å beskyttelse, er det viktig å sikre at vesten dekker hele veien ned på fremsiden av kroppen.

 

Rygglengde

Trinn 1: Det siste området for å tilpasningen er å sikre rett rygglengde.

For en indikasjon på størrelse- mål lengden fra ryggvirvel C7, den prominente på nedsiden av nakken, og ned til sikkerhetsvesten burde slutte. Som en god pekepinn, når rytteren har satt seg i salen bør det være ca. 3-4 fingre mellom sikkerhetsvesten og salen.

Trinn 2: Den riktige lengde er en balanse mellom å gi nedre ryggbeskyttelse , men også en lengde som tillater et bredt spekter av bevegelse i setet uten at kroppen beskytteren fanger cantle.

Den nøyaktige lengde for hver rytter vil være avhengig av flere faktorer, som dybden på salen og hestesportgren.

 
Konklusjon

Resultatet av å finne sikkerhetsvest med den riktige størrelsen skal resultere i fiktig beskyttelse, den skal være komfortabel og fleksibel, slik at rytteren har full bevegelighet i salen.

 

Tilpasnings FAQs

«Størrelsen som foreslås ut i fra størrelsestabellen er for løs»

Hvis størrelsen for brystmålet ligger mot den nedre delen av målene på en størrelse i tabellen, gå ned en størrelse. Det er overlapp mellom flere av størrelsene, der det også gir rom for justeringer.

 

«Den nederste raden med beskyttelse dekker ikke det nederste ribbenet» 

  • Prøv en størrelse «Tall» dersom dette er tilgjengelig. Denne har en ekstra rad beskyttelse nederst foran i forhold til standard størrelsene.
  • Racesafe kan gjøre individuelle tilpasninger, slik at vesten passer optimalt.

 

«Sikkerhetsvesten stikker opp over skuldrene»

Dette skyldes vanligvis at sikkerhetsvesten er for lang foran og/eller i rygglengden

  • Sjekk først om størrelsen mindre passer bedre
  • Sjekk at det er standard størrelsen og ikke «Tall» størrelsen som prøves.
  • For størrelse L og XL kan den egne «Ladies fit» med fordel prøves.
  • Sjekk om rygglengden er for lang. En sikkerhetsvest med for lang rygg kan dytte hele vesten oppover, og forhindrer en korrekt tilpasning av skuldrene.

 

«Finnes det en eksakt lengde ryggen på vesten burde ha?»

Sitter man i salen, burde det være ca en håndbredde mellom salen og nederst på sikkerhetsvesten. Det skal  være mulig for rytteren å lene seg bakover i en balansert posisjon uten å komme nedi salen med sikkerhetsvesten.

Den eksakte rygglengden på en sikkerhetsvest er en personlig preferanse. Den ideelle balansen er lang nok til å gi beskyttelse uten å være så lang at den begrenser bevegelse og komme borti salen. Den riktige lengden vil avhenge av faktorer som hvor dypt setet i salen er og bevegelsene som kreves ut i fra hvilken disiplin rytteren rir.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *